1161 Budapest, Budapesti út 82. iroda@refsashalom.hu +36-30-491-8473

Különféle idegen tanításoktól ne hagyjátok magatokat félrevezetni. Mert az a jó, ha kegyelemmel erősödik meg a szív.

Zsidókhoz írt levél 13,9

Luther Márton mondta: „Azt nem kerülhetjük el, hogy madarak repüljenek el a fejünk felett, de azt már megakadályozhatjuk, hogy fészket rakjanak a hajunkban.”
Mert a Gonosz egyenként ülteti el bennünk a gonosz gondolatokat úgy, ahogyan a madár szálanként építi meg a fészkét. Ezért szükséges minden este megállni Isten színe előtt, megvizsgálni a szívünket, és kérni Isten segítségét abban, hogy Szentlelke segítségével mutassa meg azokat a hazugságokat és idegen tanításokat, amelyek napközben értek el minket.
A Szentlélek segít nekünk abban, hogy ezeket a hazugságokat felcseréljük Isten Igéjével, Jézus szavaival. És ha sikerült az életünknek egy területét újból visszahódítani Isten országa számára, akkor vigyáznunk kell arra, hogy ott is maradjon.
Ezért ne higgy el mindent, amit hallasz. Ne szeress mindent, amit látsz. Ne mondj el mindent, amit tudsz. Ne tégy meg mindent, amit akarsz.” /Luther Márton/
Nem vagyunk felelősek a kósza gondolatokért, a kósza hírekért, hanem csak azért, ahogyan ezeket kezeljük.
„Az értelmes szív tudásra törekszik, az ostobák szája pedig bolondságon rágódik.” /Péld 15,14/
Ezért elmélkedj az Úr törvényéről éjjel és nappal! /Zsolt 1,2/ Engedd, hogy a Szentlélek Isten beszédét beépítse a szívedbe, a gondolataidba, minden érzésedbe! Állj rá Isten ígéreteire, erős hittel kapaszkodj bele minden szavába!
Ne a saját kívánságaidra, vágyaidra koncentrálj. Ne a saját benyomásaidra figyelj. Ne nézz ócska TV műsorokat, vicces jeleneteket és képeket. Ma a Sátán egyik legnagyobb trükkje az, hogy elhiteti a hívőkkel is, hogy nyugodtan szórakozhatnak a vicces történeteken. S ezáltal eléri azt, hogy Isten Igéje nem tud mélyen gyökeret verni sem a gondolatainkban, sem a szívünkben.
Ezért ne várj tovább: dobd ki a szívedből, az elmédből a szemetet, a szennyes gondolatokat! Azokat, amelyek nem méltóak az Úrhoz és az Ő Igéjéhez. Ha már valamilyen idegen tanítás nagyon befészkelte magát az életedbe, kiálts az Úrhoz segítségért. Ő tud és akar segíteni. Bízzál Őbenne!
Tisztítsd meg a közösségi oldalaidat is. Mindezekben kérd a Szentlélek vezetését és világosságát.
Ha engedelmesen megteszed azt, ami a te részed, akkor Isten kegyelme megerősíti a szívedet. És Isten áldása gazdagon fog áradni az életedre.
Imádkozzunk:
Mennyei Atyám! Szentlelked által segíts nekem megszabadulni minden idegen tanítástól, hazugságtól és komédiától. Kegyelmeddel erősítsd meg a szívemet, és add meg nekem, hogy a bűnt soha ne találjam viccesnek.
Ámen