1161 Budapest, Budapesti út 82. iroda@refsashalom.hu +36-30-491-8473

ISTENTISZTELETI SZABÁLYRENDELET

 1. Kérjük azokat, akik a hőemelkedés, láz, nátha, légúti betegségek akár legenyhébb tüneteit tapasztalják magukon, vagy a velük egy háztartásban élők közül beteg valaki, ne vegyenek részt az istentiszteleten, maradjanak otthon!
 2. A kormányzati előírásnak megfelelően az Istentiszteleten résztvevőknek kötelező a maszk használata /nem szelepes/, kivéve az igehirdetőnek a szolgálatvégzés idejére. A maszkot mindenkinek magának kell biztosítani önmaga számra. A maszkot /száj és orr eltakarásával/ a templomtérben tartózkodás alatt (istentisztelet előtt és után is) végig hordani kell!
 3. Érkezéskor mindenkinek a kezét fertőtleníteni kell a főbejáratnál.
  A presbiterek segítenek ebben, a fertőtlenítőszert biztosítjuk.
 4. Az ülésrend a házigazda/presbiter útmutatása alapján történik: megérkezés, kézfertőtlenítés után csak az általuk kijelölt helyre lehet leülni. A nem egy családhoz tartozók között a másfél-két méter távolságtartás a templomban tartózkodás teljes ideje alatt betartandó. A családok együtt ülnek, tőlük a megszabott távolságra a többi család/személy.
 5. Előírás, hogy az ablakoknak (bukóra) nyitva kell lennie, valamint az ajtóknak is.
 6. Egyházunk a közös éneklés korlátozását kérte: azt tanácsolják, hogy maximum két ének legyen egy-két versszakkal. Ennek következtében a kezdő és záró éneket énekeljük közösen (alatta is kötelező a maszk viselése).
 7. Az énekek szövegét kivetítjük, otthonról hozott énekeskönyv használható.
 8. Adakozás: mind a két kijáratnál el lesz helyezve egy-egy álló persely, most ily módon lehet az adakozási szolgálatot elvégezni. Az egyházfenntartói járulékot és egyéb adományainkat névvel ellátott borítékban helyezhetjük el a perselyekben.
 9. Az istentisztelet végén sem lehet „tömörülés” a templomtérben. A kivonulásnak is sorrendje van, amit a lelkipásztor az istentisztelet végén közöl. Ehhez mindkét kijáratot igénybe kell venni.
 10. Az istentisztelet végén a beszélgetések a kellő távolság másfél-két méter megtartása mellett, a templom udvarán történjenek, kerülve a belső tér használatát.
 11. Az üdvözlés, elköszönés alkalmával, de a személyes beszélgetés során is a testi kontaktus formáit mindenkinek mellőznie kell (kézfogás, ölelés, puszi)!
 12. Kizárólag a templomteret nyitjuk meg, az épület többi része zárva van (tanácsterem, folyosó).
 13. Gyermek-istentisztelet és Csillag-ovi nem indul, a Baba-mama szoba nem használható.
 14. A templomi istentisztelettel párhuzamosan élő online közvetítés is lesz, mely a honlapunkon és a YouTube csatornánkon lesz elérhető.
 15. A templomajtót 9 óra 45 perckor nyitjuk.
 16. Kérjük mindazokat, akik külföldről (bármelyik országból) térnek haza, két hétig ne vegyenek részt a templomi istentiszteleten.

Az Úr áldása legyen és maradjon mivelünk!